четвер, 4 лютого 2016 р.

Конкурс на кращу творчу роботу серед учнів 9-11 класів!

Управлінням освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації оголошено конкурс на кращу творчу роботу серед учнівської молоді "Творчість Якова Паученка очима нащадків".
Для участі в конкурсі запрошуються учні 9-11 класів.
Бажаючим звяти участь в конкурсі необхідно надіслати роботи на мою електронну адресу sevastjanenko@ukr.net до 11 лютого 2016 року.


Історична довідка

Яків Паученко народився 21 березня 1866 року в місті Єлисаветграді (нині Кіровоград). Навчався у вечірніх рисувальних класах П.О.Крестоносцева при Єлисаветградському земському реальному училищі. Закінчив Московське училище живопису, скульптури та архітектури (1893). За архітектурний проект на річному екзамені удостоєний Малої Срібної Медалі. Яків Васильович Паученко створив неповторний модерний ансамбль історичного центру міста. За його проектами в Єлисаветграді споруджено лікарню Святої Анни, будинки Вайсенберга та Мейтуса, театр "Ілюзія", Міжнародний кредитний банк, Вознесенський Собор в Бобринці, багато приватних будинків. Всього за проектами Я.В. Паученка було збудовано понад 20 архітектурних шедеврів. За власним проектом побудував свій будинок, нині художньо-меморіальний музей О.О.Осмьоркіна (племінника Я.В.Паученка).